Tacolax

Ja ni läste rätt, tacolax. Nu när både jag och K har bestämt oss för att äta bra mat så satt jag och kollade lite på recept och så och då hittade jag tacolax. Vilket passade prefekt att ha igår när det var lördag och festa till det lite. Jag hittade recepter i en av Ulrika Davidssons böcker om 5:2, en portion låg på 389 kalorier vilket är ganska kalorisnålt. Man fick 150g lax var, vilket jag tycker var mycket lax och sen massa sallad, tomater, gruka, gul paprika, rädisor, rödlök och gräddfil. Jag kan inte beskriva hur gott det var utan ni måste prova göra det själv någon gång. Det var superenkelt att göra med så man kan inte misslyckas. Jag skriver recepet undet bilden.
 
 
För fyra portioner ser receptet ut såhär:
- 600g lax
- 1 påse stark tacokrydda
- 1 msk rapsolja
- 1 isbergssalladshuvud
- 250g små plommontomater
- 1 gul paprika
- 1 rödlök
- 1 knippe rädisor
- 1 dl gräddfil
- 1/2 gruka
(Persilja)
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader, blanda tacokryddan och olja tillsammans. Lägg laxen i en ungssäker form och gnugga in kryddblandningen på laxen. Låt den stå i mitten av ugnen i ca 25 min.
2. Dela upp alla grönsaker på fyra så att alla får en fjärdedel på sin tallrik. 
3. Lägg upp 150g lax var på tallrikarna och toppa med 0.25dl gräddfil.
4. Smaklig måltid!
 

Kommentera här: